Betonpomp gebruikt

Stel enkele filters in om relevantere resultaten te krijgen.

Prijs op aanvraag
bj.  2009
NL-7609 RL ALMELO - Gebruikt, 31 kW (42 PK)
Resultaten voor uw zoekopdracht uit andere landen
€ 12.900,- (€ 15.351,- Eindprijs)
bj.  2016
D-64686 Lautertal - Gebruikt
 
€ 25.000,- (BTW. Niet aantoonbaar)
bj.  2009
47 Uren
F-06670 CASTAGNIERS - Gebruikt, Cabine
 
€ 17.800,- (BTW. Niet aantoonbaar)
bj.  2009
150 Uren
F-06670 CASTAGNIERS - Gebruikt, Cabine
 
€ 115.000,- (€ 140.300,- Eindprijs)
bj.  2010
I-25030 Lograto - Brescia - Gebruikt, Diesel
 
  Uw zoekopdracht is succesvol opgeslagen. Er is een fout opgetreden bij het opslaan van uw zoekopdracht. Probeer het later opnieuw.
  U hebt nog niet gevonden wat u zocht? Ontvang de laatste aanbiedingen voor uw zoekopdracht per e-mail. Bewaar uw filterselectie met slechts één klik.

  U ontvangt per e-mail de nieuwste aanbiedingen die aan uw zoekopdracht voldoen. Deze service kan op elk moment worden geannuleerd.

  Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in

  Fout: Kon Recaptcha niet laden.

  Vul de captcha in en dien uw verzoek opnieuw in. Dank je.

  Wat is een betonpomp en hoe werkt het?

  Een betonpomp is een apparaat waarmee beton wordt verpompt. Met behulp van dit apparaat wordt de constructie van hogere gebouwen een stuk gemakkelijker gemaakt. De pomp is vaak gemonteerd op een vrachtwagen. Zo’n betonpomp is dan opgebouwd uit een vrachtwagenchassis, een verdeelmast en een pomp. De betonpomp wordt ingezet bij de bouw van onder andere stuwdammen, bruggen en gebouwen.De betonpomp is geen nieuw apparaat, maar al een tijd op de markt. De machine is al in 1927 door de ingenieurs Fritz Helle en Max Giesse uitgevonden. Zij hebben een apparaat ontwikkeld waarmee ze beton rechtstreeks van de menginstallatie naar de bouwplaats konden pompen. Met dit apparaat kon tot 38m hoog en 120m ver worden gepompt.

  De (dubbel)zuigerpomp en de rotorpomp

  Terwijl er vroeger zuigerpompen werden ingezet om beton te verpompen, wordt er vandaag de dag vooral gebruik gemaakt van dubbelzuigerpompen. Deze pompen worden door elektro- en dieselmotoren aangedreven, en beschikken over twee zuigers die tegen elkaar in werken en hydraulisch zijn verbonden.Het beton wordt door de betonpomp uit de stortbak in de cilinder gezogen, doordat de perszuiger van een perscilinder voor onderdruk zorgt. Tegelijkertijd wordt de inhoud van de tweede perscilinder door de wisselbuis en in de persleiding gedrukt door de vooruitlopende perszuiger. De zuigerpomp bereikt tegenwoordig een persdruk van zo´n 250 bar en kan tot 200 m³ beton p/u verpompen. Elke betonpomp kan ook terug pompen. Dit is handig wanneer de pomp schoongemaakt moet worden.Een ander soort betonpomp is de rotorpomp, een compact apparaat dat werkt zonder een betonschuif. De rotorpomp pompt het beton in de persslang. De rotorpomp wordt met name bij zelfrijdende betonmolens toegepast.

  De mast van een betonpomp

  De verdeelmast van een betonpomp is opgebouwd uit hydraulische knikverbindingen, terwijl de persleidingen uit rechte en gebogen buizen bestaan. De eindslang, die maximaal 4m is, is verstevigd met staalkoordwapening. Hierdoor kan een druk van ongeveer 85 bar worden weerstaan.

  Wij hebben uw e-mail naar de voertuigaanbieder doorgeleid. Hartelijk dank voor de gebruikmaking van onze service. Er is een fout opgetreden bij het verzenden van uw e-mail. Probeer het a.u.b. later opnieuw.

  Contacteer de aanbieder

   (optioneel)

  Privacy

  Fout: Kon Recaptcha niet laden.

  Vul de captcha in en dien uw verzoek opnieuw in. Dank je.